Bulk verhuur op locatie of project als volumes het verschil maken

DynaRent

De verhuurbranche zal de komende jaren blijven veranderen. Verhuurders moeten inspelen op de steeds hogere verwachtingen van zowel de particuliere- en zakelijke klanten. Terwijl de complexiteit van verhuurprocessen toeneemt, is eenvoud en overzicht gewenst om slagvaardig te ondernemen. Verhuurders hierin faciliteren en ondersteunen is onze prioriteit. Ons doel is dat onze klanten vooroplopen en het maximale uit hun business kunnen halen.

Nu al zijn flexibiliteit, keuzemogelijkheden en reactiesnelheid cruciale succesfactoren voor een hoge bezettingsgraad. Elke klantvraag flexibel kunnen invullen met en een snelle bevestiging van de order is cruciaal. DynaRent biedt hiervoor alle bouwstenen. Eén omgeving die uw complete (bulk)verhuur en afhandeling organiseert tot op elk detailniveau. Via een grafisch dashboard met 360o inzicht en overzicht over alle uw (deel)processen.

 

Bulk verhuur

Het vergt nogal wel om te komen tot een efficiënte en effectieve afhandeling van de logistiek voor grote tot enorm volumes van materieel. Van inkoop, onderhoud, verhuur tot en met het verschrotten zijn onderdeel van het proces. Maar ook transport, inplannen tot en met picking in het magazijn op de juiste verhuur orders en projecten.

Al uw bulkmateriaal kan op locatie verhuurd worden, voorzien van speciale projecttarieven of prijsafspraken. Middels mobile scanning of via Rfid, is het administratieve proces rondom verhuur van bulkmateriaal eenvoudig te registeren. Voorraden kunnen snel worden aangevuld en het overzicht en de verrekening over de verhuurde materialen is eenvoudig te boeken waardoor een gegarandeerde juistheid, volledigheid van uw financiële administratie een vanzelfsprekendheid is.

Snelle invoer en beschikbaarheid

Verhuur

Snelle invoer van verhuurofferte/-order is essentieel voor de verhuurmarkt, beschikbaarheid van equipment of inhuur. Alle informatie van klant, toewijzing van equipment en transport in één oogopslag.

Beschikbaarheid van de verhuurvloot over meerdere (land)vestigingen of depot? Dit is mogelijk met DynaRent! Jarenlange ervaring met marktleiders in hoogwerkers, schaarliften, (toren)kraanverhuur en container verhuur hebben DynaRent ontwikkeld tot een robuuste
Verhuur en Service oplossing voor de (inter)nationale markt van verhuur organisaties.

Correcte en soepele afhandeling van manco's

Bulkverhuur overzicht

Bij bulkverhuur spelen logistieke processen als deelleveringen, deelretouren en reserveringen een belangrijke rol. Een correcte en soepele afhandeling van manco’s bespaard u veel tijd. Waarbij zowel de verrekening naar de klant, als het afboeken van de activa een rol speelt.

De beschikbare voorraad wordt per depot bijgehouden en kan ook worden overgeboekt van een depot naar een ander depot.

Klantvriendelijkheid en flexibiliteit

Omruilen van Objecten

Een goede omruilservice toont uw klantvriendelijkheid en flexibiliteit. Met slechts één handeling kan een verhuurd object worden omgeruild en het proces om een vervangend object te leveren wordt ingang gezet.

DynaRent zorgt ervoor dat de planner bewust wordt gemaakt van de koppeling tussen het op te halen object en het te leveren object zodat hij niets kan vergeten.

 

Voorspelbaarheid en scoringspercentage

Opportunity en order management

Ten behoeve van uw liquiditeitenplanning is voorspelbaarheid een belangrijk instrument. Inzicht in de pijplijn van opportunities en uitstaande offertes draagt bij aan uw voorspelbaarheid. Per opportunity of offerte wordt op basis van een scoringskans de gewogen waarde van uitstaande opportunities vastgesteld wat u een zuiver beeld geeft over de potentieel te verwachten omzet. Met resultaten die zichtbaar worden in samen te stellen rapporten

 

Beschikbaarheid in één oogopslag zichtbaar

Offerte/Order

De mogelijkheid om meerdere offerte versies vast te leggen of om een offerte met één druk op knop om te zetten in een verkoop of verhuurorder. Beschikbaarheid van equipment of een check voor voldoende voorraad van parts in de tijd, is eenvoudig op te vragen en in één oogopslag zichtbaar.

Flexibiliteit en creativiteit

Verhuurorders

Commercieel gezien is flexibiliteit en creativiteit vereist om klanten aan u te binden. Deze creativiteit uit zich in de wijze waarop prijsafspraken kunnen worden gecalculeerd en vastgelegd. Daarbij wilt u de vrijheid om deze verhuurovereenkomst te kunnen vastleggen op klant, klantgroep of werklocatie niveau. Er kan worden gewerkt met nettoprijzen, met kortingspercentages en het is uiteraard mogelijk een prijsstaffel in te stellen zodat de verhuurprijs wordt bepaald op basis van de lengte van de verhuurperiode. Ook afspraken met betrekking tot transport, verzekering en een te betalen borgsom ook in de overkomst worden vastgelegd en meegenomen worden in de automatische facturatie.

 

Financiële administratie geïntegreerd uw inkoop-, verkoop- en logistieke processen.

Financieel beheer

Voor effectief financieel beheer biedt Microsoft Dynamics AX u alle functies die u mag verwachten van een handelsapplicatie. Het ondersteunt u in uw algemene strategische doelstellingen, maar ook in uw dagelijkse boekhouding. Bovendien is de financiële administratie volledig geïntegreerd met uw inkoop-, verkoop- en logistieke processen.

Met toegang tot realtime gegevens uit de hele organisatie, gebruiksvriendelijke query-tools en krachtige analyse- en rapportagemogelijkheden kan Microsoft Dynamics AX u helpen opbrengsten, crediteuren, debiteuren en de cashflow efficiënt te verwerken zodat u inzicht krijgt in de financiële prestaties, strategisch kunt plannen een onderbouwde beslissingen kunt nemen.

Goede management- en stuurinformatie

Management informatie

Geen bedrijf kan heden ten dagen nog zonder goede stuurinformatie. De wereld om ons heen verandert heel snel en bedrijven zullen daar steeds sneller op moeten anticiperen. Daarnaast kan de informatie behoefte per bedrijf behoorlijk verschillen. Zowel het soort informatie als de detaillering ervan  is uniek per organisatie en per afdeling.
Juist door anders tegen zaken aan te kijken, onderscheidt u zich van u concurrenten.

DynaRent biedt een management informatie platform waar u bepaalt welke informatie u op welke niveau wilt rapporteren en analyseren. Deze rapporten en analyses kunnen razendsnel worden gemaakt doordat ze al helemaal zijn doorgerekend op de door u zelf te bepalen dimensies en meetwaarden. Hiermee creëert u uw eigen organisatie specifieke management- en stuurinformatie.

DynaRent voorziet in standaard rapportage templates voor onder andere: 

  • Operationele en financiële bezettingsgraden. 
  • Verhuuromzet. 
  • Analyse op niet doorberekende dagen. 
  • Technische beschikbaarheid objecten. 
  • Kosten en opbrengsten onderhoud.
  • Analyse urenregistratie.
  • Betaalgedrag klanten.
  • Openstaande facturen.
  • Inkopen per leverancier.