Dynamics 365, meer dan een nieuwe versie van Dynamics AX

Digitale Tansformatie met Dynamics 365

‘Purpose build’ Apps completeren best in class ERP business software

Met Dynamics 365 slaat Microsoft een nieuw pad in. Hierbij vormen haar visie, ambities en oplossingen een coherente samenhang met de wereldwijde beweging rondom Digitale Transformatie.

De totale (product) strategie van Microsoft is gericht op:

  1. Create more personal computing: maximalisatie van ondersteuning van de eindgebruiker door middel van het bieden van zogenaamde purpose build toepassing. Denk daarbij aan bestaande en nieuwe Office365 Apps, CRM en (nieuw te ontwikkelen) toepassingen van partners;
  2. Reinvent Productivity & Business Processes: Zorg voor best in class (bedrijfs)proces ondersteunende software. Denk daarbij aan bestaande bewezen concepten en oplossingen als Dynamics AX (ERP) en Dynamics CRM;
  3. Build the intelligent cloud platform: Microsoft zet groot in op hun Azure data centers en Azure Cloud services. Digital Transformation, de beweging van CAPEX naar OPEX en de vlucht van IoT vraagt om een Intelligent Cloud platform.

Dynamics 365, een toekomstbestendige ambitie

In haar ambitie om gebruik van ICT persoonlijker te maken (Create more Personal Computing), procesondersteuning te optimaliseren (Reinvent Productivity & Business Processes) bouwt Microsoft aan een Intelligent Cloud op basis haar Azure cloud services.

Ambities voor betere proces en gebruikers ondersteuning

Ambities voor betere proces en gebruikers ondersteuning

 

Deze 3 voornoemde ambities zijn vertaald naar Dynamics 365. Een platform waarbij Microsoft zorg draagt voor de interconnectiviteit tussen haar ‘flagship’ producten: Office365, Dynamics CRM en Dynamics 365 for Operations (voorheen Dynamics AX).

Middels het Common Data Model integreren de verschillende proces ondersteunende en purpose build Apps op de gemeenschappelijke entiteiten. Daarnaast biedt Dynamics 365 innovatieve business intelligence-, decision support- en analytics tools. IoT ondersteuning en Machine Learning wordt hiermee mogelijk en maximaal benut.

Alle toepassingen lopen over- of via de ‘Azure’-cloud.  Microsoft biedt klanten en partners een platform voor schaal

Digitale transformatie

Microsoft 365 solution suite. Een innovatieve architectuur klaar voor ondersteuning van Digitale Transformatie

bare rekenkracht, opslag, integratie en interactie. Met Dynamics 365 en haar uitgebreide partner eco-systeem biedt Microsoft haar partners en hun klanten de ultieme 1-stop-shop. Een integraal platform/ suite en partnernetwerk om voorop te kunnen lopen in de Digitale Transformation.

De integratie van de Dynamics 365 Apps zorgt voor ongekende gebruiksvriendelijkheid en proces optimalisatie. Dynamics 365 Apps kunnen ook onafhankelijk van elkaar worden geïmplementeerd. Op basis van het pay-per-use model, betalen organisaties enkel voor wat ze nodig hebben, op het moment dat ze het nodig hebben. Microsoft heeft ook haar licentie model aangepast. Klanten worden met Dynamics 365 ‘beloond’ voor gecombineerd gebruik van de verschillende Apps i.p.v. gestraft met dubbele licentie kosten.

Dynamics 365 is veel omvattend. Om meer te weten te komen verwijzen we graag naar de FAQ white paper: Alles wat u moet weten over Dynamics 365. Zijn er andere vragen of wilt u een persoonlijke toelichting op uw situatie dan adviseren en informeren wij u graag persoonlijk.