TomTom integratie voor DynaRent

TomTom integratie voor DynaRent

Het optimaliseren van uw planningsafdeling en communicatie met uw chauffeurs begint met het combineren van twee wereldmarktleiders op het gebied van ERP en routenavigatie. HGH biedt een naadloze integratie tussen TomTom Professional, DynaRent en Microsoft Dynamics AX.


Deze module binnen DynaRent biedt geavanceerde mogelijkheden op het gebied van transportplanning waar alle lever- en ophaaltaken gemakkelijk ingepland kunnen worden op één of meerdere chauffeurs. De koppeling met TomTom Professional zorgt er voor dat zodra de taken worden vrijgegeven door de planningsafdeling automatisch de werkbon verschijnt op de TomTom Professional van de chauffeur die op deze manier conform planning snel en veilig kan afreizen naar de opgegeven locatie.

Alle taken die worden ingepland op het grafische transportplanbord van DynaRent worden zodra ze zijn vrijgegeven automatisch doorgestuurd naar de TomTom Professional van de chauffeur. De chauffeur ontvangt alle benodigde informatie over de uit te voeren transporten waaronder: adres, goederenlijst, aflevertijd, afleverlocatie en nog veel meer. Bij de start van het transport wordt direct de snelste en meest economische route berekent door TomTom dit inclusief de actuele file informatie, daarnaast start automatisch de tijdsregistratie en wordt de planning op de hoogte gebracht. De planningsafdeling heeft grafisch inzichtelijk waar de chauffeurs zich op elk moment van de dag, op deze manier is de planningsafdeling altijd in control.

Zodra de chauffeur de taak heeft uitgevoerd wordt deze automatisch op het transportplanbord bijgewerkt, met behulp van diverse iconen en kleuren weet de planningsafdeling exact de status van iedere taak. Hiermee is de planningsafdeling optimaal geïnformeerd over alle transporttaken.

De TomTom integratie voor DynaRent is een krachtige tool voor zowel de planningsafdeling als de chauffeur, de transporten zijn volledig geoptimaliseerd, brandstofverbruik zal afnemen en alle partijen zijn volledig geïnformeerd over het transport.

Uw klanttevredenheid wordt niet alleen vergroot door het optimaliseren van uw planning en ritten, maar ook de volgende informatie kan direct worden vrijgegeven aan uw klanten:

 • De huidige status van de transportactiviteiten.
 • De beoogde ophaal- en aflevertijden.
 • Vertraagde leveringen.

Features van deze module

Informatie over de transportplanning:

 • De uit te voeren taken worden automatisch naar de TomTom Professional van de chauffeur gestuurd, de chauffeur werkt de status van de taak gedurende het proces bij. De planner hoeft niet meer te wachten tot de chauffeur van zich laat horen.
 • De ingeplande taken op het transportplanbord worden automatisch bijgewerkt met de laatste informatie ontvangen van de TomTom Professional van de chauffeur. Op het transportplanbord wordt met behulp van diverse iconen en kleuren alles inzichtelijk gemaakt voor de planner. De planningsafdeling is altijd op de hoogte van de actuele status van de transporttaken.
 • Meerdere aflever- en ophaaltaken kunnen worden verzameld in een route, één route kan worden omgezet in één zending. Dit biedt maximale flexibiliteit voor de planner.
 • Een grafisch overzicht van alle chauffeurs en locaties zijn zichtbaar in de vlootbeheer tool welke beschikbaar is op de planningsafdeling.

Vergroot de rapportagemogelijkheden van uw bedrijf door inzicht te hebben in:

 • De afgesproken en gerealiseerde aflever-/ophaaltijden.
 • Reistijden tussen de transporttaken.
 • Rijgedrag van de chauffeur.
 • Brandstofverbruik.
 • Actuele werktijden.
 • Actuele pauzetijden.
 • Vergelijk actuele en gefactureerde transportkosten.

De chauffeur en planner zijn altijd op de hoogte van de laatste details met de real-time 2weg communicatie:

 • Planningsafdeling wijst taken toe aan chauffeur die worden doorgestuurd naar de TomTom Professional.
 • De chauffeur stuurt automatisch informatie door naar de planningsafdeling over de uitgevoerde taken.
 • Directe communicatie is mogelijk tussen de chauffeur en planningsafdeling d.m.v. het sturen van korte tekstberichten.

Informatie of demo van de TomTom integratie aanvragen? Neem direct contact met ons op:

Telefoon: 020 6403413
E-mail: info@hgh.nl