Maandelijks standaard checks

HGH Maandelijkse Health Check

Maandelijkse Health Check
Voor het actief gezond houden van de appilcatie en de database kunnen wij voor u maandelijks een aantal standaard checks uitvoeren.

Deze zijn:

• Analyse Log Bestanden (Windows, applicatie) op foutmeldingen en ondernemen actie n.a.v. foutmeldingen waar relevant.
  • Groei van de applicatie van de verschillende lagen (o.a. nieuwe tabellen).
  • Controle op de Licentievervaldatum.
  • Groei van de database (overzicht in tijd).
  • Nog voldoende diskruimte? (obv threshold).
  • Nog voldoende ruimte binnen database? (tbv vermijden ‘autogrow’)
  • Voldoende ruimte voor de logfiles?
  • Overrun van jobs (tegelijk draaiende jobs) .
  • SQL Server Agent ‘up and running’?
  • Frequentie van time outs.
  • Geregistreerde ‘deadlocks’.
  • Aantal blocks en frequentie langer dan x seconden wachttijd voor een query.
  • Maintenance plan controleren: Backup gemaakt en opgeschoond, Indexatie gelopen.
  • Check operationele uitvoering Disaster Recovery activiteiten (alleen van toepassing indien er in samenwerking met HGH een Disaster Recovery plan is opgesteld) .

Maandelijkse Extended Health Check
Voor een aantal veel gebruike additionele software componenten bieden wij een zelfde dienstverlening.

• Log bestanden controleren op: eventuele waarschuwingen, foutmeldingen (en waar relevant, actie ondernemen).
  • Controle op de licentievervaldatum.
  • Failed Jobs opschonen.
  • Grab folder check.