New trends in equipment rental call for flexible, future-ready software

Nieuwe trends in equipmentverhuur vragen om flexibele, toekomstbestendige software

31 maart 2017

De huidige verhuurmarkt vertegenwoordigt een enorm potentieel voor equipment gedreven verhuurbedrijven. De grote uitdaging ligt in het feit of u in staat bent direct in te spelen op de nieuwste trends en op één lijn zit met wat klanten van nú willen. Het maakt hierbij niet uit of u enkel equipment verhuurt of dat u complexe projecten uitvoert, verspreid over verschillende locaties waarbij machines, personeel, transport, onderhoud en dergelijke onderdeel van de opdracht zijn.

Klanten kiezen voor u als u kwaliteit en diversificatie van soorten lange- en korte termijn verhuur constructies kunt combineren met de nieuwste trends en behoeftes uit de markt. Door diversificatie van uw diensten en verhuurproducten heeft u uw klanten meer te bieden. Uw producten en diensten worden complexer en zonder juiste automatiseringsondersteuning kan uw bezettingsgraad, facturatie en cashflow onder druk komen te staan. Zo dienst u in staat te zijn nieuwe producten te combineren met verschillende vormen van projectmatige verhuur, zoals:
nacalculatie, tijd en verbruik of fixed price of rekening houdend met gebruik van uw materieel.
Denk bij nieuwe verhuur producten- en diensten aan:

  • Betalen op basis van gebruik, zelfs voor uw complexe verhuur- en serviceovereenkomsten;
  • Betaal per minuut (het equivalent van een eenvoudig mobiele-telefoonabonnement).    Ondenkbaar? Ook bij zwaar materieel werkt dit;
  • Leasing of huur op basis van een abonnementsvorm waarbij klanten een vast bedrag betalen voor een bepaalde periode waarin zij gebruik kunnen of willen maken van equipment;
  • Het delen van materieel. Denk bijvoorbeeld aan de huidige trends in auto- en fietsverhuur. Waarbij in dit model het huren, uitgeven en inleveren van fietsen of auto’s net zo eenvoudig is als de afrekening op basis van het door een kaartlezer halen van de betaalpas. Na inleveren is het materieel meteen beschikbaar voor de volgende klant. Dit kan ook werken voor uw equipment.

Beschikken over … prevaleert over beschikken van …
De algemene trend dicteert dat in toenemende mate de klant van nu verwacht te kunnen ‘beschikken over …’ in plaats van het moeten willen ‘bezitten van …’. Verhuurbedrijven bevinden zich wat dat aan gaat in een ideale positie. Klanten zien de voordelen van het kunnen profiteren van de nieuwste producten en diensten als ze huren. Ze kunnen geld besparen of juist meer waar voor hun geld krijgen. Echter, klanten hebben de keuze en worden veeleisender. Alleen wanneer u in staat bent te differentiëren in nieuwe verhuurproducten en -diensten, bent u in staat klanten nu en in de toekomst aan u te binden. Deze trend waarin bedrijven in de gelegenheid zijn om op basis van nieuwe digitale producten- en diensten klanten te ondersteunen wordt samengevat als de Digitale Transformatie van organisaties.

Bent u in staat om nieuwe verhuurproducten en diensten aan te bieden, te ondersteunen en administratief te verwerken? Ondersteuning van deze veranderende marktvraag stelt hoge eisen aan uw proces automatisering. Alleen met de juiste verhuuroplossingen en technologieën kunt u:

  • Tegen gelijkblijvende of lagere kosten de vraag toename en diversiteit ondersteunen;
  • Het toenemende aanbod van verhuurproducten en diensten configureren om te voldoen aan de nieuwste trends en de specifieke behoeften van uw klanten;
  • Snel calculaties en pro-forma’s opstellen en contracten aangaan waarin alle denkbare variabelen zijn meegenomen. Klanten weten welke facturatie te verwachten is en u bent voorspelbaarder in uw prognoses en forecasting. Van complexe overeenkomsten tot kassa-transacties, uw facturatie is altijd kloppend en in de juiste opmaak;
  • Nauwkeurig de beschikbaarheid bepalen van uw materieel en activa, ongeacht plaats en tijd. Op deze wijze bent u in staat maximaal aan de actuele klantvraag te voldoen en kunt u snel en accuraat producten en diensten leveren;
  • Uw voorraadcontrole verbeteren met een 360-gradenoverzicht. U heeft altijd actueel inzicht in het gebruik van het materieel. Ook kunt u uw onderhoudsbehoeften inschatten en op tijd preventief onderhoud plegen. Hiermee verhoogt u de inzetbaarheid als ook de levensduur van uw equipment.

De markttrends voor equipmentverhuur en -diensten zullen blijven veranderen. Heeft u al nagedacht welke eisen dit stelt of gaat stellen aan uw automatiseringsondersteuning? De trend van vandaag is de commerciële eis van morgen!

Benieuwd wat de Digitale Transformatie voor u betekent?
Bent u geïnteresseerd op welke wijze DynaRent of Microsoft Dynamics 365 en/of marktleider in Verhuur software HGH Business Consultancy u kan ondersteunen in uw Digitale Transformatie?